Isnin, Januari 2

Pelajar oversea boleh beli kereta cash

Bismillahirrahmanirrahim

menarik? sungguh saya tak tipu. Nanti saya tunjukkan gambar-gambar kereta nya. Saya cari tadi, rupanya tak simpan :(

Dua orang kawan saya di Perth, ada Honda Jazz. Kereta second tapi mantop dan dalam keadaan baik.Range Harga Aud 12,000 to 14,000.Kat Australia, kereta second hand memang boleh percaya. bukan takat kete je, semua barang2 second hand mostly boleh percaya. Sebab orang-orang kat sini sangat jujur. Kalau tak elok, dorang kata tak elok. Kalau pernah accident ke pernah rosak ke, mesti dorang akan bagitau.

Kawan-kawan ni semua beli cash, dorang pinjam parents nya duit dan bayar kemudian. sebab harga kereta-kereta ni sangat worth the money. Kereta ni boleh bawak balik mesia tanpa dikenakan tax 200% sebab student dapat AP(Approved Permit). Kalau bawa balik mesia, cuma bayar harga shipping dan insurance. Itupun mungkin dalam aud 2000 sahaja. Total harga kereta bila bawak malaysia bila Aud14,000(cost kereta)+Aud 2000(insurance,shipping fees)=Aud16,000(Lebih kurang RM51,600).boleh ke dapat Honda Jazz kat mesia dengan harga ni?confirm tak.

Untuk dapatkan student AP, ada beberapa syaratnya. Boleh tengok di sini : Student AP

Itu kepada mak ayah yang berduit, boleh lah kita pinjam duit dorang tanpa kita perlu bayar interest. Memanglah satu kebahagiaan yang amat sangat. Tapi kepada yang tak mahu menyusahkan parents yang sudahpun terbelenggu dengan masalah kewangan mereka, jom kita tengok, camne kita leh beli kereta cash kat oversea ataupun bila balik mesia :)

Ahad, Januari 1

mahasiswa bangkit,buat apa nak takut?

Bismillahirrahmanirrahim


tengok dan nilai sendiri. nak ludah dan tampar muka mahasiswa?