Rabu, Mac 11

AKU TIBA AKHIRNYA...PERTH..

SEUSAI SOLAT DI FREMANTLE



University Western of Australia

DI KINGS PARK BERSAMA ANAK KAK TI, MUJAHID,MUAZ,TIMEY,KAKAK N ANA
(bangga tu ada Malay State tercatit kat tugu tu..hhee)



Subhanallah...CANTIKNYA!!..itu lah luahan pertama bila kali pertama kami di bawa ke UWA(University Western Australi)..memang cantik..cantik nya SWAN RIVER, cantiknya taman sekeliling UWA..Subhanallah..

Dalam keindahan apa yang terlihat dihadapan mata..kerinduan pada tanah air tak pernah padam..hari pertama bisa lagi ditahan...masuk hari ketujuh, rasa cam nak terbang je balik ke Malaysia..hebat mana negara orang lain, Malaysia juga dekat di hati...

hurm...ni baru nak menulis tentang Perth..sebab baru je dapat internet semalam...heeee..Perth sangat-sangat cantik..kat sini, nak tebang satu pokok pun jadi kontroversi..even pokok tu leh datang kan penyakit pada orang yang lalu kat pokok tu...huhu..hebatnya orang yang bukan muslim dapat mengelakkan kefasadan dengan tangan mereka..betapa mereka menghargai kejadian tuhan..subhanaallah..


Orientation Day di Uni, kami dibawa melawat Fremantle, salah satu pelabuhan di Perth yang juga satu tempat menarik di sini..very nice..but then, kami terpaksa menahan lapar..sebab tak pandai nak cari restaurant mana yang bekal kan makanan halal..huhu..makan biskut je..itu pun, naseb baik la bekal...kalu tak, memang kebulur la kitorang haritu..sampai kat Fremantle, Solat zohor dah pun masuk, lalu, bersolat lah kami di tengah padang..Subhanallah..seronoknya!! dengan angin yang datang dari pantai..tapi rasanya, yang paling seronok tu, bila Islam benar-benar dapat dipraktikkan walaupun dimana kita berada..ISLAM ITU MUDAH :)


huuu..banyak benar perkara yang mau dicoretkan..tapi melihat pada masa yang ada, rasanya nanti update lagi insha Allah..Doakan semua urusan dipermudahkan..


Dapat ke Perth dan tercapai nya impian ini, sesungguhnya aku cukup bersyukur..aku panjang kan sujud..kerana Kau izinkan aku ke sini..namun dugaan yang menanti juga tak kurang hebatnya...diuji dengan kerinduan, dan juga kekuatan...aku mencari dan mengkaji kembali dimana kelemahan diri yang perlu diperbaiki..kerana dugaan itu mematangkan...aku bersedia ya Allah..cuma satu...ku pohon agar Kau sentiasa di sisi ku..Ingatkan aku andai aku terlupa..agar aku sentiasa di atas jalan menuju CINTA dan KASIH MU..amin..








3 ulasan:

-nad26z- berkata...

hehe..
bru dpt tenet.
pergh... :P

Dr Zahau berkata...

base dr gambar tu..
sekrng br percaya..
mmng perth cantik..hah

reff fizan berkata...

cam nk join g perth la plak..borink da kat brisbane..he2