Sabtu, Mac 14

SILATURRAHIM YANG TAK PERNAH PUTUS..insha Allah..





Ana, Aunt Pat n Uncle Phillip

BISMILAHIRRAHMANIRRAHIM
Punya darah campuran melayu dan cina buat aku rasa bangga...bukan kerana diri aku..tapi aku bangga dengan agama ku...kerana aku yakin..campuran ini membuktikan ISLAM itu syumul untuk semua...meliputi setiap aspek yang ada...gembira dan bangga aku pada keluarga cina ku ini...kerana mereka yakin dengan darah daging yang sama tidak akan pernah memisahkan ukhuwah yang ada..biarpun mereka terpisah dari kecil..ini kisahnya..kisah ibu ku...yang asalnya dari keluarga cina...tetapi dia diberi kepada keluarga melayu islam sarawak..yang ajaibnya..ibu ku ini seorang yang diberi kepada keluarga melayu...tidak yang lain...


takdir Allah itu terselit beribu hikmah bukan?? andai ibu ku tidak diberi keluarga melayu, nescaya aku tidak menulis di blog ini.. :)


pemergian ke Perth..terlalu banyak hasrat yang ingin aku lakukan...dan tak lupa juga tanggungjawab yang di amanatkan...makcik ku, aunty Paticia dan Uncle Phillip sekeluarga ada di Perth..sudah 20tahun merantau..dan akhirnya mereka membuat keputusan untuk menetap di Perth..hikmahnya.aku bisa bertemu mereka..:)..amnat mak ku, jalinkan lah hubungan dengan mereka..dan aku gugup juga awalnya...tapi mereka terlalu baik..dan sangat-sangat baik...


pertama kali berjumpa, aunty memang peramah orang nya..jadi kami( ana, kakakn fatimah) tak kering idea berborak dengan dia..pengalaman dan ceritanya banyak beri pengajran..lebih-lebih kisah dia dan adik beradiknya yang dipisahkan-pisahkan sejak kecil..uncle Philip pula, very cool...like what aunty have said...'he really cool like cucumber'....he..macam2..but they are nice couple..hee




Shawn yang sangat comel...mata dia ade cam chinese sikit kan??

so cute




This is Princess Lily..she like us to called her like that..

but not her mum..hee


kali kedua, kami dijemput ke rumah Ester, her daughter...married..wif a Irish man and have two cute children..Lily, cute girl..and Shawn, very clever boy...


hari ni besday Shawn..kami di jemput hadir ke party dia..dan jalan di zoo Perth..tapi atas keadaan yang takmengizinkan..kami terpaksa membatalkan niat...kami terpaksa ke garaj sales dimana barang2 second hand yang elok dijual dengan harga yang murah..memandangkan teman serumah aku masih tidak mempunyai almari baju dan katil..kami membuat keputusan untuk ke garaj sale yang hanya diadakan tiga bulan sekali di sini...




Ni hadiah yang dibalut bersama-sama dengan teman serumah..


thanks, fatin n hani...



hadiah sudah dibeli dan dibalut...tapi dalam fikiran kami...biarpun besday si Shawn seorang..kesian lak ngan Lily...so beli hadiah untuk dua-dua sekali..he..tapi xsempat nak bagi lagi..biler la nak jumpe dorang lagi..memang comel2...heee..husband Ester, Paul..he is a good husband and also a loving father..Ester pun camtu...memang sangat baik...( tapi takleh kalah abah ngan mak di hati Ana..hee)


Paul, Lily, Shawn wif their cat..forgot the name already..he..

Ada rezeki nanti, curi masa lagi untuk jumpa diorang insha Allah...doa selalu ada untuk diorang...sebab diorang juga ahli keluarga Ana...sayang nya cuma aqidah yang berbeda...mudahan, dengan kebaikan yang diorangberi pada insan lain ini, Allah beri hidayah pada mereka..amin..amin...nak sangat tengok mereka-mereka ini di bawah 'payung aqidah' yang sama...


hati tersentuh lagi..

"Mereka sangat-sangat baik Allah, Kau lebih mengerti dan mengetahui..berilah hidayah pada mereka, ya Allah...mudahan itu yang terbaik...amin..."


p/s: mak abah...datang lah jumpe cucu2 mak ngan abah yang comel ni...heee

6 ulasan:

h A n i M a i berkata...

sama-sama ^_^
balut hadiah tu best~

Tanpa Nama berkata...

WAH!!!!! BERKACA MATA HITAM NAMPAK....

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

-----------------------------------
hanimai,
mmg besh..wat kerja secara jemaah itu indah..:)

anonymous,
adeyh, spec itu mmg tukar kaler sendiri lorh..spec tu spec ade power.hee.orang rabun.

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah..moga berjaya..

Tanpa Nama berkata...

comel gile la that tiny girl.
-rzr

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

mmg comelkan rzr..tgklah aunty dia..hehe