Rabu, April 1

.: MAAF DAN TERIMA KASIH :.

bismillahirrahmanirrahim

aku pitam lagi...yang ini kali kedua..pernah sebelum ni waktu di Taylors..darah rendah mungkin..itu mungkin tak menjadi masalah besar..cuma kadang-kadang, aku tertanya juga..apa punca SEBENAR aku jadi begitu..apapun, rasa cukup bersalah dengan teman-teman serumah...semua kelas terpaksa dibatalkan kerana menguruskan aku yang pitam dalam perjalanan ke uni..Allah..redhai dan rahmati mereka..

ada 4 lecture..dan keempat-empatnya terpaksa aku dan teman2 lepaskan..akibat badan aku yang terlalu lemah dan kepala yang sakit..aku tak mampu berjalan pulang seorang..hadui..rasa bersalah yang amat2 menyelubungi diri..sering nya aku menyusahkan orang lain...

maafkan aku teman(tmey, fateen, n kakak radh)..namun, aku bersyukur punya teman-teman seperti kalian..tiba sahaja dirumah, aku terlelap kerana sakit kepala itu xdapat ditahan lagi..Alhamdulillah,semuanya kembali normal dan baik pabila aku bangun tidur..seronoknya, keluar sahaja dari bilik, 'ceramah' free aku dapat..heehee..meminta aku tak lagi menyekat makan ku..huhu, rasanya, kat sini lah makan paling banyak berbanding kat Taylors..huu..silap aku juga..sebelum ke uni tadi, aku tak sempat lunch jadi cuma sempat makan makanan yang ringan je..

malam menjelma..satu mesej tiba di handphone..

mag here.r u ok?hope everything fine there.must take care!- Maggie(msj pertama)
eat more cadbury choco to kuatkan badan..haha..take care!!-(msj kedua)

aku terkedu...

ramai rupanya sayang kan aku..huhu..terharu...sampai chinese gurl yang aku beru kenal baik tak sampai dua bulan di Perth ni pun bagi nasihat kat aku..huu..moga Allah balas jasa baik kalian....tiap kali ym dengan sahabat2, soalan nya yang cukup familiar adalah..

ana dah makan??

hui, aku ni memang xmakan punya orang ke??pelik juga..rasa cam makan jer..heehe..orang lain pun sayang kat diri kamu...kamu kenelah sayang diri kamu sendiri...faham Farhanah??..faham...hui..memang kene faham...

Ada dua nikmat yang Allah beri pada manusia YANG selalu manusia abaikan...
1) Nikmat sihat
2) Nikmat masa lapang


hadui, ni selalu bagi nasihat kat akak kan kak??tapi diri sendiri pun macam ape je..betul2..ni memang dah taubat..nak jaga makan elok-elok...taknak susahkan orang lagi..taknak susahkan diri lagi...dan yang paling penting..aku taknak sia-siakan nikmat yang Allah beri tu..terimakasih ya Allah...dimana pun aku, kasih sayang Mu senantiasa ada..dan aku selalu merasainya..
MAAF DAN TERIMA KASIH SEMUA..

16 ulasan:

Rifqi Al-lil berkata...

salam, jaga diri. jgn skip makan.
=)

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

baik rif..hehe..dah taubat dah..thanx ingtkan..

Dr Zahau berkata...

pitam?..penat kayuh beskal eh..
x pe..semua tu dugaan..ape2 pun..breakfast dulu len kali before g klass..

be strong k..

p/s:try nti makan biskut tiger pagi2..mesti ad tenaga nak kayuh..:-p

مرضيا تي محمد جا ميلي ~ berkata...

Dr Zahau kan seorang doctor.
Pergilah Perth, bagi treatment.haha

okay, tu saje2.

Ana,
nti makan roti je lagi ke now?.
ahaks.
Haiyo. Jgn la diet2 ag sayang.
ni nanti ur mother mesti risau gile.
take care always dear!
Jazakallah

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

slm dr Zahau..
hoho...mekasih kpd doc dr ANU...baik...ana ingt pesan tu..tp rasenya xpernah jumpe lak biskut tiger..huu..kt Canberra ade eh??leh la post ke sini..hee


slm atie!!
rndunya nk dgr teguran shbt ana yg sorg ni..:)..
ana xdiet la...cume lupe mkn je tghari tu..dah xslalu makan roti..coz kt cn xde roti2 sedap cm kat bakery kat malaysia..rndu roti malaysia..:D..hee
jgn la bgtau mak ana..
aritu mak da ingtkan jgn lupe mkn..da terlupe la plak..huu..
xpe2..pasni xnak lupe dah..
atie pun jg diri tau..doakan kami sume..salam syg..

myfikrah berkata...

Salam.

Huhu. maaf bakal tulis benda yang sama juga di bawah..

Makan, jangan sik makan! (nada tegas dan tapi lembut) ;P

hehe. aiseh, stuju ngan sahabat2 lain, penting makan tu. Kalau xnak makan roti atau lain2, sy suggestkan buah. Buah pisang paling convenient untuk breakfast. insyaAllah boleh jadi sumber tenaga.

Okies, jangan lupak makan gik..;)

Taking care mate!

(^_^)

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

wslm sya!! thanx ats nasihat..insha Allah..kamek sik lupa lagik..buah pisang sedap2 juga kat sini..nanti kamek carik ya sya..take care juga sya!..


salam syg..

Dr Zahau berkata...

haha..bleh je an post dr sini biskut tu..tp bukn biskut tiger tp biskut kanggaroo laa..nak?..dijamin halal..

eh perth cantekkan..bleh la..an kumpul duit dulu..then p sana nnti..

bak kata lagu Mirwana-Hikmah Kembara..

MrRight berkata...

assalamualaikum...
let me introduce my self..
nama ana zul hadri..
ana ni kawan syazwan (abg cik)..
erm, terharu ana dgr bab kawan tuh..
baik sungguh mereka tuh kerana mereka sungguh prihatin...
tentu kak ana rasa sungguh terharu dgn kwan2 akak kan..
erm.. ape pun..jaga makan.. don't skip makan...
n lastly, dis is my blog..
tulangayam.blogspot.com
lawat2 lah blog ana...

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

SALAM dr zahau..
biskut kanggaroo..hu..pelik tu..tapi..bak kata sorang tu..rezeki jgn ditolak..maut jgn d cari..hee..perth mmg cantik..jom2..promote Perth..ptutnya pihak pelancongn perth kene bg kredit kat ana..huu..Allah pun suh kita mengembara..kan?..mari kita menjelajah dunia..insha Allah..

salam zul Hadri..
shbt2 akak mmg hebat2!..hehe..sbb tu rasulullah ade bersabda..bersahabat lah dgn penjual minyak wangi agar kita juga berbau harum..dan jgn berteman dgn pembuat besi krn kita kan dpt percikan apinya..syukur pd Allah..dapat sahabat2 yang sangat2 baik..syukran lillah..syukran sahabat2..kwn sekolah bg cik ke??.bg cik diam jer..hehe..kemslm eh kat dia..akk da tgk blog kamu,nice blog! :)

Muhaimin berkata...

salam
sorg doktor penah ckp kt an, ni doktor btol ni...bkn dr zahau...hahaha (zahau..jgn marah ek) klu ad darah rendah, bykkan mkn sayur @ buah...sbb an pn ad darah rendah gak...dan ianya mmg ubat yg berkesan..bykkan makan sayur hijau..anti kan suke bende hijau..hihihi

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

salam muhaimin,
hehe..first tym kot gne name ni..huhu..btw,thanks..ana akan lbeh byk mkn sayur..mcm tau2 je ana suke kaler hijau..hee..k..doakan ana k..salam

al-fareast berkata...

ooooo dh ade kt aussie ke skang...gudluck study..hehe

-nad26z- berkata...

ana???!
u pengsan??
huhu.
tu ar..diet ar konon.
kan dah kene.huhu
[jhtnye byi :P ]
nway.jage ar diri.kate nk p melb.
mkn byk2 nnt x p nyesal plaks.hehe

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

al faiz..
alhamdulillah..dah smpai sini dekat 3 bulan..doakan eh..

didi!!..
hehe...ingtkan xmo jenguk blog ana..hehe..ele,xjahat pun bunyi nye...coz ana tau didi syg ana..kan?kan?..hehe..ana da mengamalkan diet seimbang skrg..haha.insha Allah la..didi g mane cuti??

novaadila berkata...

salam farhanah..

baik2 di bumi sana;)
rindu ana!