Sabtu, Oktober 17

tragedi OKTOBER

bismillahirrahmanirrahim

sama seperti 20 tahun sebelum ini, bulan ni datang lagi..dari kecik sampai ke besar, bulan ni bulan paling best untuk kami tiga sekawan..

masa kecik, kami dipakai kan baju cantik-cantik, ada makanan banyak, kawan-kawan ramai datang rumah..dan paling menarik,dapat hadiah..

makin besar, tiga sekawan ni dah tak selalu bersama lagi..masa kita selalu bersama, selalu main sama-sama dan gaduh-gaduh...letih mak nasihat..jangan gaduh2..nanti jadi macam dekat negara lain yang ada perang saudara..bila sume dah pergi bawa diri..baru masing-masing rasa kehilangan..jarang-jarang kita jumpa..tapi, bila jarang jumpa..alhamdulillah,kita kurang bergaduh dan makin rapat..

tiap kali bulan ni datang..mak je yang xpernah lupa tiga sekawan ni...ana dan korang? selalu buat-buat lupa...sebabnya..(entah?)..tahun lepas, mak bagi tiga sekawan ni keychain..ana dapat satu diary kecil..comel..walaupun dah lama tak tulis diari di buku (sbb ada online diary ni) tapi sebab mak bagi, ana simpan (^^)..dan, takde hadiah yang paling ana suka,melainkan hadiah apapun dari mak..hadiahnya simple, tapi mesti menggembirakan hati..kan kawan?

kalau ada rezeki, ana bagi juga hadiah untuk dua kawan lagi tu..button bedge dan keychain(ini je ingat)..tapi, biasenya,dorang bukan guna pun apa yg ana bagi (yeke?)..jadi,akhirnya,selalu bagi mesej je =P..dan bagi doa..ok kan?

tahun lepas ada kek 2 tingkat..mak kata, yang atas tu,ana punya (^_^) terimakasih mak..bawah tu, korang nyer..sebab kek bawah tu besar, korang berdua kene kongsi..macam biase, korang ok je..walaupun kita selalu sambut besday ala kadar sahaja..ana tak pernah lupa satu pun kenangan kita sama-sama..

ingat dulu, pernah mak tak sempat beli kek..jadi mak beli kek kecik sorang satu..besh kan? mak ajar kita untuk jadi manusia sederhana bukan manusia dunia..mak akan beri hadiah untuk setiap anak-anaknya, walaupun hadiah itu pastinya tidak mahal,simple dan sempoi..

dari kecik, mak selalu hadiahkan buku..bila sampai bulan ni, kita semua dapat buku sorang satu..dan kita tukar-tukar buku antara kita bertiga..bila dah besar, kadang-kadang mak bagi brooch cantik(untuk ana je sbb ana je pakai),key chain yang ada nama,diary comel dll..apapun yang mak bagi, ana tau korang mesti simpan hadiah yang tak mahal dan simple tu sebaiknya..sebab mak ajar kita untuk meyakini, hadiah bukan perkara utama...tapi yang penting, ingatan..

kalau boleh, ana taknak ingat bulan ni..sebab tak dapat sambut besday ala kadar yang ana tunggu2 saban tahun dengan mak,abah dan ahli keluarga yang lain..tapi, hakikatnya,ana kene juga lalu..xboleh skip2 bulan...jadinya..ana wish korang, hepi besday..takda kek,takda hadiah..tapi ada doa..doa khas untuk bang lil dan bang mi(korang mesti tau apa doa ana (^_^) ).

walaupun kita selalu gado2, kita tetap kawan sampai bila-bila,insha Allah..jadilah manusia yang tidak tergantung hatinya pada dunia...kerana dunia hanya sementara..bertambahnya umur, bertambah dekat jarak kita dengan kain kapan, keranda dan batu nisan..tarikh ini cuma mahu mengingatkan, agar kita tak lupa, makin dekat jarak kita dengan kematian..moga makin amalan kita ditingkatkan...

kita bertiga, tapi hati kita satu..terimakasih kerana sudi jadi kawan yang sangat baik untuk ana..dari kecik sampai besar,korang banyak berkorban untuk ana..korang selalu doa kan ana..korang selalu jaga ana..korang selalu nasihat ana...moga kita akan terus kekal sebagai KAWAN BAIK sampai bila-bila..

salam hari lahir yang ke-23 dan 24..(haih,dah tue rupenya..kuikui)



20October : Abdul Khalil (24)

26October: Zul Fahmi (23)
saya?

3tahun..
ni tak tau~

ni xleh berpisah..macam kombar dah~

tgk? macam orang lain nak culik adik dia? (-_-")
p/s: yg sebenarnya,dia abang yg penyayang =)


korang sungguh smart tym ni, npe skrg x lagi? hehe..(gurau2)
kita bertiga, tapi hati kita satu..terimakasih kerana sudi jadi kawan yang
sangat baik untuk ana..dari kecik sampai besar,korang banyak berkorban untuk
ana..korang selalu doa kan ana..korang selalu jaga ana..korang selalu nasihat
ana...moga kita akan terus kekal sebagai KAWAN BAIK sampai bila-bila..
insha Allah

gambar yg diedit oleh seorang sahabat..syukran..(^^)

19 ulasan:

Ladyship Atie berkata...

eh syg, kek?
belum birthday ag kan?

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

belum kowt (^_-)..hehe..

nurkasih berkata...

salam...first time ziarah blog ni...nice!bestnya kalo ada abg kn?huhu

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

wslm nur kasih..nice name~ (^^)

terimaksh sudi ziarah ke blog yg kelam kabut ni..hehe
besh kalu ada abg? urm..besh skit la..mse kecik dah penat gaduh..kuikui..cube tnye abg tu plak..besh x dia ada adik? hehe..

at-toriQ berkata...

salam ziarah akak
=)

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

salam awin~
ape khbr? sila2..
akak selalu jg jenguk blog awak..
suke sgt ngn sume sajak2 tu~
its nice~ keep it up ya sis!
(^_^)
salam ukhuwah

Nur Laila berkata...

salam ziarah...
actly,slalu ziarah blog Ana..
baca2 entry2...

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

nur laila
slam ukhuwah..(^^)
owh ye ke?..(malu2)..blog ni ngarut2 jew..huhu
laila belajar mne eh?

Nur Laila berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

laila
owh..cmtu.kecik dunia ni =)
alhamdulillah jmpe smula d alam maya..moga ukhuwah bertaut kembali insha Allah...
(^_^)

Nur Laila berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

laila..
dah g dah~ besh2..len kali ana g lagi..bg lil mcm bapak? mmg pun..kuikui...
p/s:tp ngn ana,dia cm adik..haha..sori bg lil~

Nur Laila berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

laila..
okok..insha Allah..bittaufik wannajah~

(^^)

mademoiselle ashee berkata...

kak fana abg2 akak ensem2 jga..hihi

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

salam asheeee =)
lame xdgr brite awak..ape khbr? kt ne eh skrg?

jap,awak kte abg2 akk hensem? huhu..awak tak tgk ayah dia lagi..kalau tgk ayah dia,confirm awak tak wat statement mmbangga kan mereka2 ni..kekeke..(sori abg2 ku,ana memain jew)

apepun,tmksh sudi ziarah blog ni (^__^)

aliF_miM berkata...

salam kak ana...
nice blog..ske bc post akk..
tp bru skang bksmpatan nk tggal comment...hehehe..keep it up ya sis ..

nurkasih berkata...

hehe....tingin jgk nk abg...
tgk kwn2 ada abg mcm best...
sy ni da kakak 4 org..adik x de...hehe
syukur je la :D

Laman Ilhamku berkata...

bertuah khalil dapat keluarga dan adik bradik yang sangat baik. ..

salam ziarah.