Khamis, Mac 19

GRADUATION NIGHT!!

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM



besh2..besh2...besh sangat!!...


perkataan ni, tak habis-habis di sebut sejak ana turun dari kereta bila sampai dekat tempat parking...langkah makin laju pabila sampai di Winthrop Hall..masuk dan ternampak gerai kecil untuk cenderamata buat insan-insan yang berjaya menamatkan pengajian..singgah sebentar untuk melihat harga cenderamata.. "mahalnya" bisik ku dalam hati..eh..cmne nak beli ni...duit takde la nak berape sangat dalam poket..hadui..xpelah..nanti ade rezeki beli la insha Allah...bila xjadi beli tapi hati teringin sangat..jadi, sahabatku, Fatimah pun meminta izin dengan penjual..




"can we take a picture with the bear?"..."yeah, sure!!"..

wa!!hati jadi kembang, GEMBIRA!..beshnyer!!


antara makanan yang dihidangkan...banyak sebenarnya..ini minuman jer..hee



langkah makin laju, niat di hati nak cari kak Ana (my senior JPA in commerce)..dia yang jemput kami datang malam ni..biarpun dengan pakaian yang agak la selekehnya..(kerana tidak mengikut dress code yang ditentukan)..segannya ,Allah je yang tau..mana taknya, kebanyakan yang datang dengan baju yang kemas dan memakai kot lagi!.hadui!..tapi sebab excited nye cerita, mau xmau, kami turun juga dari kereta dan akhirnya pergi berjumpa student2 yang grade pada malam tu!heeee :D..

KAK ANA!! aku memanggil separuh menjerit kot..sebabnye, ramai orang dan agak bising..kak Ana yang comel bertudung kuning dan berbaju kot hitam menoleh dan tersenyum..comel2...


Kak Ana!! congratz!! tahniah!! ( entah bpe kali la cakap mende yang same)
"lagi 3 tahun, korang la plak"kate kak Ana...amin2...dengan first class honour insha Allah




terus bergambar..hasrat hatikan memang nak je pinjam jubah n bunga2 yang kak Ana dapat..nak amik gmbar..hee..seronoknya!!tapi segan la plak..nnti ade rezeki 2012..insha Allah..amin..nak bunga n teddy bear banyak2...hee

semangat nak belajar bersungguh-sungguh mendadak naik....subhanallah..


"ya Allah, izinkan suatu hari nanti, aku bawa kejayaan ini bersama mak dan abah"

amin...ya rabbal alamin..(satu family pun boleh nak datang..macam family kak Ana ni :))


Nanti kita amik gambar kat Winthrop Hall pulak ok??amin..



tangan ibu Kak Ana kucium..serasa hiba pula hati..andai mak kat sini..beshnyer...mudahan..ade rezeki, lagi 3 tahun, mak ngan abah kene datang juga..insha Allah...amin..


hebatnya bukan apa..mungkin di situ kita lihat, jasa ibu dan bapa terbayar dengan kejayaan kita..wajah gembira mereka yang tak mungkin kita pernah lupa...wajah insan yang mendewasakan dan membesarkan diri ini yang penuh kerenah dan ragam tersenyum gembira...pabila segala pengorbanan dan penat lelah mereka dalam membesarkan anaknya bangga..dan aku yakin, mak dan abah pasti bukan sahaja mahu melihat anaknya berjaya di dunia semata tapi juga di akhirat sana..amin..mudahan, insan ini menjadi muslimah yang solehah..doa mu terus ku pohon, mak abah..



terbayang wajah mak ngan abah..nasibla ada gambar...hee..

terubat la juga rindu ni

mereka xpernah mengharapkan apapun..cuma satu, doa dari anak ini selalu diminta..mungkin kerana mereka yakin, doa anak soleh dan solehah akan mengiringi mereka ke dunia yang satu lagi...jadi, itu ajaran yang mereka selalu terapkan..."doakan mak dan abah ya"..insha Allah...doa itu xpernah lupa untuk ku titip dalam doaku..andai ku panjang kan jua sujud, doa untuk mu sentiasa ada..ampun dan maaf andai ada kekhilafan...doakan anakmu teguh dalam perjuangan..


hingga kejayaan itu dicapai bersama-sama redha dan kasih Allah..amin.doakan anak mu ini menjadi anak yang solehah..



thanx bang cik, kak aunty, bang ayik, kakak dan adik!!



Allah..hati jadi rindu dengan keluarga..nak kol mereka...tapi internet kat rumah sana pula problem..tapi malam ni dapat kol family kak aunty, bang cik, kakak, abang ayik, dan adik...besh2..terubat juga rindu...terima kasih ye..untuk call malam ni...seronok!hehe...tgk dah kan gambar2 yang akak hantar tu??nanti doakan kak Ana pula berjaya macam diorang semua ok?hehe..amin...ade rezeki, meh la datang ke Perth...


Graduation 2012, Ana Farhanah dalam perjalanan ke sana...nantikan diri ini dan teman2 seperjuangan...moga kejayaan itu jadi milikku dan milik semua..amin..

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kakak doakan kejayaan kamu
bukan hanya setakat graduate tu aje but for eveything in ur life. Kejayaan nana juga kejayaan dan kebanggaan kakak walaupun hanya sekadar menumpang. Walaupun sekiranya satu hari nanti diri ini dilupai, kakak tetap disini mendoakan kamu.

Rifqi Al-lil berkata...

semoga peroleh kejayaan dan diberkati Allah. Aku pon sgt merindui keluarga.

Tanpa Nama berkata...

insyaallah...kejayaan itu akn menjadi milik akk suatu hari nanti..amiin...kejayaan mu akan menjadi kebanggan semua....dan kegembiraan mu akan menjadi kegembiraan semua yang dikenali......dari abg cik..

Dr Zahau berkata...

waa..eh..gmbar family tu..
yg budak kecik comel kat depan tu..
adik nti yg 5 tahun tu eh..

btw..semoga cita-cita mendaptkn 1st class onest tercpai..

Tanpa Nama berkata...

yea. ada iras2 chinese your mom.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Ladyship berkata...

salam sahabat,

ana dah rindu dah ni.
hehe.
balik taw ujung tahun ni!

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.