Khamis, November 27

Again..RINDU ini bertandang lagi..





mesej dari sahabat..


Atie : 'Bila diri diulit rindu, kasihnya kerana yang SATU..
biar bibir asyik membisu, namun hatinya tetap merindu,
indahnya persaudaraan terukir di memori, kenangan lalu
terpahat di hati, diri ini banyak kekurangan, namun
ukhuwah yang terjalin itu hadiah dari tuhan!! andai awan
bisa bersuara..andai pena bisa berkata2, andai bibir bisa
meluahkan bicara, pasti akan tersingkap segala rasa..namun
diriku tetap diriku, tetap sendirian bertemankan sepi,
walau jauh 1000 batu , ukhwah kita tetap di hati..ana
sayang anti..salam jihad~'



Tmey : 'pertemuan ini besar ertinya padaku.aku telah
dianugerahkan Allah insan bergelar sahabat..menyedarkan
hidup ini hanya untuk ilahi.meneguhkan diri ketika aku
hanyut di buai mimpi..ukhuwah ini tak perlu di ungkap
namun dapat dirasai. Moga kita disatukan hati menegakkan
deen yang suci..'



Asma' : 'sahabatku sayang,ku rindu kan saat kita bersama..
berjemaah dalam setiap ma'ruf..mengingatkan diriku menjauhi
perkara mungkar..Di saat doa rabitah terbit di bibir mu,
kenanglah kami sahabat2 mu, moga hati2 kita sentiasa bertemu..
menjulang kalimah akbar yang SATU..~hug~'
(terase betul pelukan asma')huhu..rindu..



Wani : ....(yg depan2 ni kene rahsiakan :b)..rindu yang selalu buat
wani sedih..wani rindu sangat semua yang kita buat sama2..


dan banyak lagi mesej sahabat2...yang xdapat dipamerkan atas
sebab2 tertentu..

ana nak tulis mesej yang ana bg shbt2..tp bila ana carik balik..
rupenye ana da delete..sbb ana pun xtahan ngan kate2 tu..
hehe( ape punye kes la kan?? :B)


yang pasti...airmata ini menitis lagi..rindu itu kadang2 menyakitkan
kerana aku serasa mahu kembali ke masa lalu..menghargai tiap
detik yang kita lalui bersama...namun aku mengerti..rindu itu
anugerah dr ilahi..agar hati kite sentiasa bertaut...kerna itu aku
tidak pernah membenci airmata yang tumpah apabila rindu
mengamit lagi...semalam aku menangis..kerana aku rindu...hari
ini juga..kerana mesej sahabat yg merindui jemaah yang kita selalu
lakukan bersama...dan aku juga ingin kau tahu yang aku juga rindu..
lantas doa rabitah lancar ku alunkan dibibir..moga ukhuwah terus
tersemat di dalam doa dan qalbu ku..wajah seorang demi seorang melintas
di pandangan hati ku..



tatkala aku mengangkat takbir..menjadi imam buat adik2 dan
keluarga ku..aku rindu menjadi imam kepada sahabat2...rindu
juga menjadi makmum kepada sahabat..rindu juga kepada rules
yg telah kite persetujui bersama biarpun bukan di atas
tandatangan yg sah( siapa lambat, dia imam :b )hehe..


hatiku merenggut..airmata bergenang..namun ku yakini perpisahan
ini ada beribu hikmah yang tersirat...sudah lama aku nntikan..
untuk meluahkan rindu ini di dalam blog..namun aku cuba
bertahan..tapi mesej yg datang arini..menyebabkan jari jemari
laju menaip (biarpun terpaksa memotong line adik2 yang sedang
bermain games)..huhu..sori fawwaz,kemal n maira


aku tidak mahu lagi menangis ( ada insan yg tahu macamana
teruknya kalo aku menangis..kan kak kan??hehehe)..aku rindukan
masa itu..namun hakikatnya..masa itu sudahpun berlalu..
menjadi secangkir kenangan buat kita semua..


rindu aku..
  • rebut2 kite menentukan siapa yang akan jadi imam (selalunye..hehe..did not mention her name cause some reasons)
  • bace doa makan same2
  • nyanyi nasyid same2 (kuat2 pulak tu..haih..apelah erti berjiran..sori ek asmah n kak awin)
  • nyanyi lagu 'aspalela' dan lagu 'hanya kau yang mampu..'( ini lagi la..ntah bpe kali ulang..penat apek ngan aizat tu nyanyi )
  • belajar sama2
  • kejut bangun same2 (erk??yeke??)
  • stay up same2 ( kadang 2 ler )
  • gelak sama2..(haih..ni kalo bakal mak mertua dengar kita gelak..mcm2 leh jadi..heheh)


kalo ade lagi..sahabat2 leh tolong tambahkan ek..


dan macam2 lagi yang kite wat sama2..
thanks akak( kak zalina kamaruddin)..rumah akk jadi
tempat berkumpul kitorang..maaf selalu buat sepah,
buat bising, buat geram (wt akak geram..hehe) sbb
selalu kenekan akak..apepun..akak memang macam
mak kitorang kat TAYLORS..eh silap..kat RIDZUAN
B2207..eh..kire dua2 tempat la..


walaupun ape yang terjadi lepas ni..
kite niatkan pertemuan dan perpisahan yg sementara
ini kerana Allah..moga kite termasuk dlm golongan yg
mendapat naungan Allah di mana tiada naungan lagi
selain lindungan DIA..amin..
wakafkan diri diatas jalan perjuangan..


kita akan bertemu suatu hari nanti..biarpun bukan lagi
di RIDZUAN..atau di TAYLORS..tp yakinlah..kita akan
bertemu di SYURGA..
kerana SYURGA itu mahal harganya..lalu berusahalah
sepenuh hati untuk menggapainya...moga SYURGA jadi
milik kita semua..moga perjumpaan kita..adalah di SYURGA
sana..kerana disitu pertemuan yang abadi dan hakiki...



kalo rindu..nangis je..hehe..sbb..IMAN ( watak guy yg suke
TIARA dlm cte MUTIARA kate, yg airmata tu..Allah jadikan
untuk ditumpahkan..kalo simpan pun jadi taik mata je..hehe)


selayang tinta buat mu sahabat...

SADIQATI itu ertinya sahibah..juga yang membenarkan..
thanks kerana sentiasa mempercayai aku selama kita
berteman..thanks kerana sering memperingati aku tatkala
aku lupa akan fitrah sebagai seorang hamba..thanks kerana
sering di sisi tatkala aku buntu bantuan sahabat..thanks..

syukrn YA ILAHI..Kau hadirkan aku sahabat2 yang sering
membawa aku ke jalan MU..terimakasih Allah..moga hati
kami terus bertaut kepada Mu dan kerana MU
YA ALLAH..ubati rindu ini...amin..

13 ulasan:

مرضيا تي محمد جا ميلي ~ berkata...

wallahi, im missing all of u too!!.
insyaAllah, this love will be last forever,ameen=)

Jehan berkata...

nak ckp something.. jehan rindu ana jugak!

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

ana rindu jehan juga..rajin2 mehlah datang kuala selangor..datang rumah ana..

peche berkata...

Rindu tu anegerah
-Faisal Bahari-

Dr Zahau berkata...

insyaallah..bertemu dan berpisah kerana Allah..

salam perjuangan..!

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

thanks wt peche and doktor..hehe..moga rindu itu selalu kerana Allah..amin

Tanpa Nama berkata...

salam...
ana sayg.....
firstly...sorry coz this is my first tyme i read ur blog...
as u know, wani ni buta it skit..
xda blog n x reti nak baca blog org pun..
ni pun coz kak lena yg kasi..


sedih3....i am crying....
bace blog ana wat wani sedih sgt2...trasa rindu amat....
rindu jemaah sama2...buat team nasyid sama2...
rindu tido sama2...everything..!!

the only thing i can say rite now is..
i luv u guys....
thanks n syukur sgt2 kat Allah dipertemukn sahabat sebaik kalian buat guide me menujuNya....

salam sayg n rindu....

Tanpa Nama berkata...

salam...
ana sayg.....
firstly...sorry coz this is my first tyme i read ur blog...
as u know, wani ni buta it skit..
xda blog n x reti nak baca blog org pun..
ni pun coz kak lena yg kasi..


sedih3....i am crying....
bace blog ana wat wani sedih sgt2...trasa rindu amat....
rindu jemaah sama2...buat team nasyid sama2...
rindu tido sama2...everything..!!

the only thing i can say rite now is..
i luv u guys....
thanks n syukur sgt2 kat Allah dipertemukn sahabat sebaik kalian buat guide me menujuNya....

salam sayg n rindu....

.:muj@ahidah Solehah:. berkata...

catatan ni khas untk shbt2 yg ana syg...tym ana tulis tu..an pun nangs..tp dlm hati..kalo nangis depan2..adik2 ana kecoh sikit..hihiihi..its ok wani..ukhwh ni akn berkekalan iA..biar pun itu kenangan manis...kenangan berukhwh....moga dlm hati ia akn kekal abadi..

Tanpa Nama berkata...

now let me say something.
All this make me feel hurts but still i love all of you n care about all of you. just experience teach me that thing wont lasts forever as time goes by. Just prove me wrong!!!

MUJAHID berkata...

test

MUJAHID berkata...

scsdcscss

MUJAHID berkata...

sscsxsc